Zlaté svatební přání - návod

Krásný den, 

pomalinku přichází svatební sezóna a hodně z vás jistě bude tvořit někomu přání ke svatbě. Jednou z oblíbených barev pro takovou událost je zlatá. Možná může být pro někoho již staromódní, ale dnes se ani nedá příliš říci co je trendy, protože prostě frčí všechno. 


Pro výrobu tohoto přání jsem využila Broučkovu šablonu - filigránová srdce a Broučkův chipboard - svatební pár a věneček.






                                                  

Prvním krokem je nanést přes šablonu na vícegramážní papír  zlatou pastu. (Opět připomínám, vždy, když si budete hrát s pastami, pracujte na pořádném papíru) Jelikož hodně z vás nemá po ruce zlatou pastu, ale máte třeba zlatou akrylovou barvu, tak si můžete svou pastu vytvořit. Nyní pozor, nikdy nemíchejte zlatou akrylku s bílým gesem, bílou pastou nebo bílou akrylkou, vznikne vám totiž taková fakt divná krémová barva, která nebude mít se zlatou barvou vůbec nic společného. Vždy míchejte zlatou (platí to pro další barvy jako je stříbrná, měděná ...) s něčím, co je průhledné, vřele doporučuji průhledné Gesso (clear gesso) nebo gel medium. 

Akrylovou barvu stačí na nepřilnavé podložce nebo kousku igelitu smíchat s průhledným Gessem a špachtlí nanést. Pokud by se vám zdálo, že je to moc tekuté (ta namíchaná pasta), existuje prášek od 13arts (Ayeeda powder 3D), ten když smícháte s čímkoliv, tak vytvoří pastu, dá se míchat s jakoukoliv barvou, se sprejem, vždy tekutinu v barve zahustí a vznikne vám pasta. Pozor jelikož je bílý, může trochu změnit barvu zlaté, ale oproti bílému Gessu je to minimálně. Bohužel tento prášek u nás není k dispozici a neznám jeho alternativu od případné jiné značky, já jsem si ho dovezla z Polska.

Pro svůj základ přání (13,5x13,5cm) jsem využila novou barvu od Finnabair z kolekce Art alchemy, je to opravdu nádherná a kvalitní zlatá. Míchala jsem ji s průhledným Gessem od Rangera. Šablonu a špachtli jsem samozřejmě ihned umyla, tyhle nové akrylové barvy schnou hodně rychle. 


Zde je detail mého pozadí. Jako u všech metalických barev na fotce vypadají matněji než v reálu.


Chipboard svatebního páru natřete zlatě a dejte stranou uschnout.


Vellum (průsvitný papír) (velikost 13,5x13,5cm) potřete antistatickým práškem  (buď v polštářku nebo ve štětečku) a natiskněte pomocí Versa Mark inkoustu (nebo jiného pro embosování vhodného) věneček a posypte ho zlatým embosovacím práškem, prášek zatavte. V případě embosování vellumu platí pravidlo, že je třeba počkat, až se pořádně nahřeje horkovzdušná pistole a je lepší foukat na vellum zespodu, je to velmi hladký materiál a seshora by vzduch z pistole mohl sfouknout trochu prášku.


Nyní máme připravené vrstvy pro naše přání, navíc jsem přidala zlatý papír, pro hezčí efekt (natřela jsem zbytkem pasty bílý papír, tak jsem ji zužitkovala :-) ). Nezbývá než vše zkompletovat a přilepit na základ přání. Papír se srdíčky a s věnečkem jsem trochu zmenšila, abych je mohla na sebe navrstvit. Vellum přilepte nějakým průhledným lepidlem, bohužel je to opravdu hodně citlivý materiál, takže se může stát to, že se vám jemně zkroutí. Což ve výsledku vlastně vůbec nevadí, protože to vypadá zajímavě. Mé oblíbené lepidlo je Tacky glue, je super. 


Něco mi na přání chybělo a tak jsem natiskla Broučkovo razítko Novomanželům na scrapový papír a zlatě ho embosovala a upravila do obdélníku a pomocí 3D pěnových polštářků jsem ho přilepila na přání.


Tady je vidět, že se mi vellum jemně zvlnilo, protože jsem dala nejvíc lepidla pod svatební pár, tam není lepidlo vidět, ovšem bylo ho asi moc na jedné ploše a vellum hned zareagovalo, příště ho dám rozhodně méně.


Embosovaný nápis dodal přáníčku šmrc, no a ještě jako úplnou tečku nakonec jsem přilepila na věneček pár zlatých kamínků.


Jak vidíte stačilo pár jednoduchých kroků a vzniklo elegantní přání. Zlatá barva nepatří mezi mé nějak moc oblíbené barvy, ale na takovém svatebním přání nevypadá vůbec zle.


Prima den
Katka Dachovská




KateCrafts

4 comments:

Instagram