Silhouette cameo - jak řezat magnetický materiál

Ahoj,

dnes to bude veliká zábava, budeme vyrábět magnetky. A aby to nebyla žádná nuda, připravila jsem pro vás tři autorské postavičky. Mám doma kluka, takže volba byla jasná, autoboty fakt ještě nezvládám, tak jsem zvolila ufounka a robota. Podklady pro řezání - free silhouette file - najdete ZDE.

Magetický materiál je k zakoupení u ForArt. V balení najdete 4 listy. Nebojte se ho, plotr ho vyřízne naprosto hravě. Je tlustší než například magnetky, které se dávají k dětským jogurtům a tedy opravdu má sílu držet krásně třeba obrázek na lednici.



Než začnem vyrábět složitější magnetky, seznámím vás se základy práce s materiálem. Pracuje se s ním velmi jednoduše. Jak na to vám ukážu na mini projektu, puntíkatých magnetkách.

Nakreslete si jakékoliv puntíky (kolečka), ty moje mají cca 5cm průměr.


Položte jeden list magnetického materiálu na řezací podložku černou stranou dolů.

Vyberte si v nabídce materiálu na řezání -  Adhesive magnet paper. A vše se vám nastaví jak má být. Rychlost na 1, hloubku nože nastavte na 6, stejně jako u oboustranně lepící folie je nastaven dvojitý řez (double cut), tloušťka se nastaví na 33.


 Vyřežte si puntíky s magnetického materiálu a potom ty samé puntíky vyřežte z papíru.


Pak už jen stačí sloupnout bílou vrstvu na magnetickém materiálu, která skrývá lepidlo. Na to nalepte kolečko z papíru a máte hotovo.



Takto drží tři moje puntíky obrázek na lednici. Magnet je dost silný, papír udrží i dvě kolečka.


A nyní se vrhneme na veselé magnetky. V souboru naleznete všechny části, které se budou řezat. Postup je úplně stejný jako u puntíků s tím rozdílem, že řežeme více částí. Z magnetického materiálu vyřežte pouze siluetu ufounků a robota. Stejnou siluetu vyřežte z papíru, potom vyřežte očička, nos, ozdoby robota. Zkompletujte je. Nalepte na magnetický podklad a máte hotovo.


Vyřezané siluety.

Vše je připraveno ke kompletaci. Barvičky si vybral Tobík sám. Trochu jsme prohrábli zbytky scrapbookových papírů a sestavili jsme naše magnetky takto. Pusinku jsem domalovala.







A ješte dobrá zpráva pro vás, kdo nemáte plotr. Magnetický materiál lze pohodlně řezat i na big shotu. Bigz i kovové šablony si s ním dobře poradí. Takže i vy si můžete hrát.

 Na oficiálním blogu Silhouette America najdete další zajímavé tipy.

Snad se vám návod líbil a příště zkusím zase něco jiného.

KateCrafts

No comments:

Post a Comment

Instagram