Nové šablony u Broučka! a návod

Ahoj,

dovoluji si vám představit další šablony pana Broučka, které jsou skvělé pro mixed media techniky. Šablony jsou klasické velikosti 15x15cm. Níže jsem připravila krátký návod na jednoduché přání s využitím šablony script.

ke koupení ZDE




Návod na jednoduché a trochu mixed media přání

Pro základ přání, u mne opět čtverec o délce strany 13,5cm, si připravte velmi kvalitní papír.  Opět připomínám, pro mixed media je třeba vícegramážní papír, aby se vám podklad vlivem vlhka z past a medií nekroutil.

Prvním krokem bude nanesení pasty - skvěle se mi pracuje s produkty Finnabair - pastu naneste skrz šablonu script. Po nanesení šablonu ihned umyjte (já si většinou vystačím s vlhčeným ubrouskem a papírovou utěrkou. Někdo hází šablony do lavorku s vodou a potom je myje, na to jsem líná a nejspíš bych v pracovně lavorek vylila :D ). Pastu můžete usušit horkovzdušnou pistolí, nefoukejte moc blízko, aby  vám nedělala bubliny.



Připravte si jakýkoliv chipboard a natřete ho na bílo, můžete pomocí Gessa nebo klasické akrylové barvy (jakékoliv značky). Na natírání jsou super takové houbičky, jak vidíte na fotce. Chipboard na fotce je Broučkův, již brzo dorazí do eshopu. Opět usušte horkovzrušnou pistolí.


Dalším krokem je razítkování, vyberte si jakékoliv oblíbené razítko s jemným vzorem a sem tam vyrobte otisk, využijte Archival ink nabo Staz on nebo Versa Fine. Protože budeme ještě s přáním pracovat a jiné inkousty by se vám rozmazaly. V tomto kroku můžete jemně roztřepit okraje. 


Nastává nejzábavnější fáze, tou je lepení. Vykašlete se na běžná lepidle, vezměte kvalitní gel -  super je 3D matte gel od Finnabair. Gel se používá proto, že déle schne, takže můžete jednotlivé ozdoby různě přeskládávat, po uschnutí jemně pruží, takže z papíru prostě nic neodpadne, ani když se třeba ohne. Gel se nannáší pomocí štětečku, který se pak jednoduše umyje. S gelem mám ty nejlepší zkušenosti. Nejprve vše přilepím a poté usuším horkovzdušnou pistolí. Gel je po uschnutí zcela průhledný.

Na zdobení jsem použila růžičky, pestíky, vyseklé lístky a připravenou klec.



Nalepené ozdoby, ještě chybí pár cákanců. Pro ten správný efekt mixed medií.


Zjistila jsem, že nejrychleji se dají vyrobit cákance pomocí olejových pastelů od Primy. jednoduše je načmárám na craft sheet a rozředím trochu vodou a vyrábím cákance. Rychle a jednoduše. Stejně tak můžete využít vodovky, temperky nebo i akvarelové pastelky, prostě cokoliv, co  vám reaguje s vodou. Samozřejmě super jsou speciální spreje typu sprejů od Lindys stamp gang nebo spreje od Prima marketing a jiné.


Cákance v detialu, ještě neusušené. Někdo jako poslední krok ještě dělá, že suchým štetcem nanese na květiny bílé gesso, já tento krok vynechávám, stačí mi jen mírné cákance. Nakonec připravený panel nalepte na základ přání a je to. 

Přání zdobte vždy dle své fantazie, můžete lepid mašličky, kovové ozdoby, samolepící kamínky, vystříhané motýlky, výseky z papíru ....


A zde je finální přání, jak jste viděli, je to celkem rychlovka, i když si človek hraje s medii. Vůbec se jich nebojte a zkuste to. S Broučkovými šablonami vám to půjde snadno.





Prima den
Katka

KateCrafts

9 comments:

  1. Katko, nádherné přání, děkuji za návod.

    ReplyDelete
  2. Vážně krásné přání a fajn návod!

    ReplyDelete
  3. Krásné přání a bezva návod. Hned jsem se MUSELA registrovat jako zákazník a už mám vybráno pár šablon, které prostě velmice nutně potřebuji. Chtěla jsem se Katko zeptat, kdy plánuješ mít v nabíce svoje chipboardy. Díky

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji za pochvalu, první sadu chipboards už mám doma, jen nemám ještě k nim finální ceny od kolegy, který mi je vyrábí :-) slíbil, že nejdéle zítra budou, tak uvidím. Textové chipboardy budu až příští týden. Ty jsou v procesu.

      Delete
    2. Díky za info. Počkám, pokoukám a určo nakoupím.

      Delete
    3. ahoj tak už je mám v obchůdku :-) jen reálné foto dodám později, samozřejmě se mi v nejhorší dobu vybil foťák :D

      Delete

Instagram