Květinové přání - návod


Krásný den, 

dnes jsem pro vás připravila návod na romantické květinové přání. Budete potřebovat Broučkovu šablonu skládaný květ, Broučkovo razítko - set růží a šablonu pro mixed media (1).

Pro přání jsem využila papíry Prima marketing - Butterfly collection - k dostání u Broučka.

Návod má více kroků, proto jdem hned na to. Opět pracuji s klasickým čtvercovým tvarem.

Obšijte na stroji kraj přání, super je na to džínová nit a pokud se vám ráda tato nit muchlá, tak je dobré na cívku dát klasickou nit a šít džínovou, tyto dvě niti spolu krásně pasují a nijak to nezmění vzhled obšití a hlavně se to méně muchlá.


Libovolnou šablonou vysekněte nějaký ornament dole v rohu přání. Já si nedávno pořídila úžasné šablony od Tima (mají je v Davoně), no hned jsem je musela použít. Určitě je ještě u mne na blogu potkáte.


Skrze šablonu naneste pastu, skvělá je tato light paste od Finnabair, má opravdu lehounkou strukturu a je jemně průhledná, je velmi podobná pastě od Rangera. Vziklý reliéf usušte, jako vždy horkovzdušnou pistolí.


Vezměte k podkladu ladící spreje a nadělejte pár cákanců, kdo nemá spreje může využít cokoliv - vodovky, akvarelové pastelky nebo fixy, které načmáráte na akrylový blok a aktivujete vodou. Mít spreje opravdu není nutné.


Detail mých cákanců.


Na přání nebudu využívat žádné kupované květiny, všechny si vyrobím. No co si budem povídat ušetří to nějakou tu korunu a vždy si člověk může udělat barevnou květinu přesně podle aktuálního projektu. Z razítkového setu růže natiskněte pouze lístky a vystřihněte je. Pro své lístky jsem využila inkoust od Hero arts - ombré v růžových odstínech. Květiny vzniknou hned v dalším kroku jinak.

Vysekněte si na big shotu nebo raznicí (co kdo má k dispozici) květiny, na pěnové podložce je mírně pomačkejte, vytvarujte. Lehce postříkejte vodou a dejte na minutku vedle.


Mezitím je třeba udělat ještě jeden krok na dozdobení pozadí. Místo razítkování vezměte aplikátor a skrze šablonu mixed media naneste pár mini puntíků. V mixed media projektech se hodně razítkuje, ale někteří z vás nemají po ruce ta správná razítka a takto si můžete jednoduše pomoci šablonou. 


Detail jemně vytvořených puntíků, vypadá to jako razítko žejo :-)


Nyní je čas dokončit květiny, já je vždy položím na papírový ubousek, abych nenadělala binec. Postříkejte květiny spreji nebo jiným vámi použitým médiem, cílem je prostě je obarvit. Usušte. Jednotlivé vrstvy květin nejraději spojuji gelovými tečkami, pěkně pruží a květiny se dají dodatečně upravit, pomačkat, aniž bych je nějak poničila.


A posledním krokem je vše dát dohromady, zde je náhled kompozice. Středy květin vytvořím pomocí liquid pearls a nakonec udělám pár cákanců gessem. Jak dotvoříte vaše přání je jen na vás, fantazii se meze nekladou.




Prima den
Katka


KateCrafts

No comments:

Post a Comment

Instagram