Mixed media přání s andělkou

Ahoj,

mixed media techniky mne pohltily, nikdy jsem si nemyslela, že budu "patlat" vrstvit, barvit, lepit, zdobit..... Mixed media mohou být velmi jednoduché, to vám ukážu v dnešním návodu. Vůbec není třeba se tohoto stylu bát. Mixed media na rozdíl od čistých jasně definovaných stylů, nemá hranice, nemá pravidla. Jediným doporučením je vytvořit prostě zajímavou vrstvu složenou z čekoholiv, barev, past, papírů .... 

Internet je plný zajímavých videí a návodů, nejraději se dívám na videa od: Finnabair, Lindys Stamp Gang, Elena Morgun, 13 arts, 7 dots studio , G.Polloco .... stačí si na Youtube zadat tato jména a vyjede vám dlouhý seznam videí. Samozřejme je zde veliké množství dalších umělců, kteří v tomto stylu tvoří.

V mém dnešním přáníčku využívým nejnovější razítko pana Broučka - andělku, kterou pro mne exkuzivně nakreslila Olga Ishenko z Ukrajiny.

Obrázek jsem natiskla Archival inkoustem na akvarelový papír a vymalovala olejovými pastely od Primy, musím říct, že jsem si je zamilovala, jsou prostě úžasné, mají parádní pigment a jsou vodou řeidtelné, ačkoliv jsou opravdu olejové. U nás jdou koupit například u Lena-art. Ačkoliv se cena zdá být větší, dle mého se vyplatí. Nejenže s nimi můžete vymalovávat, tvořit pozadí, míchat je s medii, ale můžete s nimi i parádně razítkovat. Jen co najdu chvilku ráda bych sepsala článek věnovaný pouze těmto pastelům. S pastely si hraju asi měsíc a pořád mě baví, při vymalovávání je kombinuju s akvarelovými pastelkami od Primy (ty jsou taky super, doma mám však jen sadu Skin tones) a od Faber Castel. 

Pastely vypadají takto (viz obrázek), je tam 24 barev, co je super je bílá barva, která dokáže z jakékoliv jiné barvy udělat pastelovou. Pastely se dají na sebe vrstvit a míchat tak své vlastní barvy.

Já s nimi nejraději pracuju tak, že barvu nanáším štětečkem nebo akvarelovým štětcem, a to buď přímo z pastelu nebo z akrylového bloku, který trochu pomaluju pastelem. Jelikož reagují s vodou, tak lze akrylový blok krásně pak otřít vlhkým ubrouskem a pracovat dál. Zjistila jsem, že takto se šetří barvy, jelikož většinou zpracuji vše a do bloku se nic nevsákne. 

Nyní již k návodu.


Jako základ přání jsem zvolila papíry od Prima Marketing - Garden Fable. Pracuji se svým oblíbeným čtvercovým základem. Jeden papír je jako základ a další jsem nastříhala na tenké proužky, které jsem pomocí 3D matte gel od Finnabair, nalepila cik cak na základ. 


Na podklad jsem také nalepila půl krajky (je koupená v DM drogerii, kde jsem je ulovila za pár korun, je cukrářská). Celý nalepený základ jsem přetřela gelem, to proto, aby se mi zpevnil a vznikla nepropustná vrstva. Základ můžete zpevnit také gessem, zde bych zvolila průhledné gesso, aby zůstal vidět vzor na papírech.


Na akrylový blok jsem načmárala pár tahů pastelem a pomocí akvarelového štětce jsem obarvila pozadí, jen tak lehce. Poté jsem použila další barvy.


Takto vypadá mé pozadí. Abych nemusela čekat na schnutí, využila jsem horkovzdušnou pistoli, bez té při hraní s medii nejde téměř fungovat, jinak by se člověk asi "učekal".


Nyní příjde na řadu Broučkova šablona pro mixed media a strukturovací pasta, kterou jsem opět cik cak nanesla na základ.


Poté jsem pomocí Archival inkoustu sem tam natiskla textové razítko (Kaisercraft) a motýlky od Prima Marketing.


Nakonec jsem v místě, kde bude obrázek nalepila opět pomocí 3D gelu floristickou dekoraci - naprosto netuším jak se to jmenuje, ale dají se z toho odstřihávat prima chuchvalce.


A posledními kroky bylo nalepení všech možných dekorací, kytiček, prostě toho, co bylo po ruce. Nápis je dělaný pomocí plotru Silhouette Cameo, ty malinké kytičky jsou od Primy.  Růžové pestíky jsou od Broučka. Bílý motýlek je vyrobený pomocí na vzduchu schnoucí hmoty a forem od Marta Stewart. Růžové peříčko je od Broučka.

Úplně finálním krokem je vyrobení pár cakanců pomocí bílého gessa a olejových pastelů. 






Snad se vám můj jednoduchý návod líbil. Opravdu nejsem žádný odborník na mixed media, jen si tak hraju. Ráda bych vám dodala odvahu, abyste si hráli taky :-)

prima den
Katka

KateCrafts

2 comments:

Instagram